2011. december 18., vasárnap

Részletesen...


Aranykolloid: Két betegségcsoportban eredményesen alkalmazható: idegrendszeri rendellenességek, lelki bánat vagy tudati problémák esetén és mozgásszervi panaszok enyhítésére. Hasznos depresszió, félelem, csökkent stressz tűrő képesség esetén, oldja a levertséget, félelmet, javul a beteg általános közérzete (ez minden betegségnél előny). Az ízületi gyulladás és degeneráció esetén mérsékli a fájdalmat, javítja az ízület mozgását (harmonizálja a mellékpajzsmirigy működését, emiatt közvetve jótékonyan hat az egész csontrendszerre). Az ajánlott dózishoz tartsuk magunkat, mert túladagolása idegrendszeri problémákhoz vezethet!

Cink: Szerepe van az anyagcsere-folyamatokban, az enzimrendszerek működésében. Szükséges a fehérjeszintézishez, a DNS előállításához. Fontos szerepe van a vér sav-bázis egyensúlyában. Elősegíti az inulin hormon képződését. Elengedhetetlen a szaporodási rendszer minden szervének kifejlődéséhez (meddőségi kezelés, szabálytalan menstruáció), ill. a prosztata nem működik normálisan elegendő cink nélkül! Gyorsítja a sebgyógyulást, javítja az íz érzékelést. A körmök felületéről eltünteti a fehér foltokat. Kelát formában előnyösebb a bevitele (MagneZi B6, Chelated Zinc, Mega Zinc, Power Mins). Hosszú ideig tartó cink szedés mellett a réz pótlásáról is gondoskodni kell, ill. A-vitaminból vagy béta-karotinból (Beta Carotene 100’S) is több kell.

Ezüstkolloid: Hatása olyan, mintha egy második immunrendszer létezne bennünk. 600-féle kórokozó (baktérium, vírus, gomba, élősködő) elpusztítására képes elsősorban a vékonybélből szívódik fel. Fertőtlenítő, betegség megelőző hatású. Gyorsítja a csont gyógyulást, újra képződést, helyreállítja a máj anatómiai szerkezetét, erősíti a működését, fokozza a méregtelenítést. Nagyon sok fertőzéses betegség, gyulladás esetén javasolt a használata. Belsőleg: nátha, influenza, allergia, szénanátha, légúti fertőzések, orrmelléküreg-problémák, tüdőgyulladás, ízületi panaszok, reuma, Lyme-kór, gyomorfekély, nyirokérgyulladás, agyhártya gyulladás, cukorbetegség, malária, lepra, nemi betegségek. Külsőleg: gombás fertőzések, szemgyulladás, fülgyulladás, herpesz, szemölcs, égés, fagyás, pattanások, ótvar, skarlát, szájnyálkahártya-fertőzések, sérülések, leégés, korpa esetén.

Foszfor: Hiánya: angolkórt, a csontfejlődés zavarát, gennyesedést okozhat.
Vegyületként minden sejtben megtalálható, minden biokémiai folyamatban szerepet játszik. A csontok és a fogak normális szerkezetéhez elengedhetetlen, mert egészséges emberben a kalcium és a foszfor aránya 2:1. Lényeges a szív- és veseműködés szabályozásában. Szükség van rá az ingerületek továbbításában is, a növekedéshez, a gyógyuláshoz, energiatermeléshez. D-vitamin és kalcium hiányában a foszfor nem képes kifejteni kedvező hatását. Foszfor nélkül a niacin nem szívódik fel. Ha túl sok foszfor kerül a szervezetbe, akkor csökken a csontok és a fogak kalcium tartalma.

Jód: Hiánya: következtében lassul a szellemi tevékenység, romlik a memória, nő a testsúly, energia szegénnyé válik a szervezet, esetleg a szívritmus, a pulzus is lelassul, a pajzsmirigy alul működik. A szervezetben lévő jód 2/3-a a pajzsmirigyben összpontosul. A jód a pajzsmirigyhormonok (T3, T4) alapanyaga. Ezek a hormonok az anyagcsere legfőbb szabályozói, így a jód hiány vagy többlet erőteljesen befolyásolja az anyagcserét, a testsúlyt és az egész hormonrendszer működését (Power Mins, Spirulina Max, Spirulina Chlorella Plus). Hozzájárul a bőr, a haj, a köröm és a fog egészségéhez, megfelelő növekedés sem lehetséges jód nélkül. Bevitele segíti a fogyást, kivéve azoknál, akiknek a pajzsmirigye túlműködik. Magyarországon pótolni kell a jódot, mert a talaj ebben szegény. Gátolják a jód hasznosítását („golyvaképző”) : brokkoli, karfiol, spenót, kelbimbó, fodros kel, káposzta, őszibarack, körte, mustár, szójabab, földimogyoró, fenyőmag, köles, manióka, fehérrépa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése