2012. január 23., hétfő

Itt van a többi is...

BŐVEBB INFORMÁCIÓ ÉS A TERMÉKEK MEGRENDELÉSE: ITT.
Magnézium: Hiánya: az idegrendszer és az izmok működési zavarát, anyagcsere problémákat és reszketést okozhat.
Elengedhetetlen a normális kalcium-, nátrium-, kálium-, és foszforegyensúlyhoz, ill. ioncseréhez, valamint a C-vitamin hasznosulásához. Az idegek, izmok és számos enzim működése lehetetlen nélküle. Jelentős szerepe van a szánhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében. Elengedhetetlen az egészséges szívműködéshez, normalizálja a keringést és a koleszterinszintet. Segíti az immunrendszer működését. Kalciummal együtt nyugtató hatású, stressz oldó, mérsékli a  depressziót. Simaizom lazító (terhességben fontos, a koraszülés megelőzésére). Pótlására a kelát kötésű készítmény a legalkalmasabb (MagneZi B6, Power Mins, Strong Bones), kalciummal együtt érdemes szedni, magnézium és kalcium aránya 1:2 legyen. Két étkezés között vegyük be.

Mangán: Hiánya: a mozgás koordinációjának zavarát vagy hiányát (ataxia) okozhatja.
Részt vesz azoknak az enzimeknek az aktiválásában, amelyeknek szerepük van a C-vitamin, B1-vitamin és a biotin beépülésében. Szükséges az egészséges csontszerkezethez, a pajzsmirigyhormon képződéséhez, a megfelelő emésztéshez, a központi idegrendszer és az ivarszervek működéséhez. Adagolásával hamarabb elmúlik a fáradtság, javítható az agy koncentráló-és emlékezőképessége. Segíthet visszatérő szédülések leküzdésében. Gátolja a felszívódását a nagy dózisú kalcium és foszfor bevitel. Többet igényelnek belőle a sok tejet és húst fogyasztók (Power Mins).

Molibdén: Közreműködik a szénhidrát- és zsíranyagcserében, a vas hasznosulásáért felelős enzim lényeges része (így megakadályozza a vérszegénységet), hasznos az általános jó közérzet fenntartásához (Power Mins).

Réz: Hiánya: vas hiányos vérszegénységet, ödémát okozhat a szervezetben.
Réz nélkül nem tud a vas beépülni a hemoglobinba és a C-vitamin se hasznosul. Bevitele jótékonyan hat több betegségben is, pl. cukorbetegség, SM, epilepszia, pajzsmirigy működési zavarai esetén, csontritkulásban, őszülés, álmatlanság és derékfájás esetén is. Fokozott rézbevitel cinkhiányhoz vezethet, és fordítva, ezért együtt pótoljuk őket (Power Mins). (A réz bőrön át is felszívódik, ezért így is pótolható. Bőrön át alkalmazva izom és érgörcsoldó hatású, csillapítja az ízületi és izomfájdalmat, stressz oldó, jó alvásproblémák ellen, menstruációs görcsökre, magas vérnyomásra, csontritkulásra, vashiányos vérszegénységre is.)

Szelén: Hiánya: szívizom-rendellenességeket, izomgyengeséget, fáradtságérzetet, a nemzőképességnek és az immunrendszer működésének zavarát okozhatja.
Fontos antioxidáns. Lassítja a szövetek öregedését, segít megtartani a rugalmasságukat. Fontos szerepe van a férfi ivarszervek működésében, az immunrendszer hatékonyságának megőrzésében. Védi a szívet. Fontos a hasnyálmirigy egészséges működéséhez, Klimax esetén enyhíti a hőhullámokat, a rossz közérzetet. Csökkenti a haj őszülését és korpásodását, ill. a bőrfarkas tüneteit. Szelén adagolással megelőzhető a szürke hályog és a macula degeneráció. Szükséges a pajzsmirigy egészségéhez, hatékony a herpesz, az övsömör és  a pikkelysömör vírusával szemben. Hatását erősíti, ha E-vitaminnal együtt viszik be a szervezetbe (szinergikus hatás, Power Mins, Mega Vitamin E). Férfiaknál sok kiürül a spermával, terhességben is fontos a pótlása (magzat szívfejlődési rendellenessége ellen).

Vanádium: Gátolja a koleszterin lerakódását az érfalakra, segít a szív és az érrendszer egészségének fenntartásában (forrása: halak).

(Külön vanádium és molibdén adagolásra akkor van szükség, ha a táplálék vanádium és molibdén szegény területről származik!)

Vas: Hiánya: fáradtságot, szédülést, a szellemi teljesítmény romlását, töredezett hajat, repedezett körmöket okozhat. Ha huzamosabb ideig fennáll a hiány, akkor pedig vashiányos vérszegénység (anémia) alakulhat ki.
A vas nélkülözhetetlen az élethez. A szervezetben jelen lévő vastól függ, hogy mennyi oxigén jut el az agyhoz, a szívhez, a májhoz, az izmokhoz és a többi szövethez. Szükség van rá a növekedési folyamatokban, fokozza a szervezet ellenálló képességet. Elengedhetetlen a jó közérzethez, a megfelelő szellemi teljesítményhez, az egészséges bőrhöz. Megakadályozza és gyógyítja a vashiányos vérszegénységet. A szervezetbe jutó vasnak 2-10%-a szívódik fel, a nőknek gyakrabban kell pótolniuk (terhesség, elhúzódó menstruáció). Gyakori még a vashiány a csecsemők, a gyerekek, a tinédzser lányok, az idős nők és a sportolók körében. Segíti a vas felszívódását a C-vitamin és a bioflavonoidok (Iron Plus, Power Mins, C 300 Plus) és jó, ha kelát formában van. Romlik a vas hasznosulása a kávé és a tea hatóanyagaitól, reumás és gombás betegségek és krónikus herpesz esetén. (Akut baktériumfertőzés esetén ajánlatos abba hagyni a vaspótlást, mert a baktériumok nőnek tőle!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése